Вие сте тука:Home > Новости > DoD/ODC - реконструкција на училишта

DoD/ODC - реконструкција на училишта

BPSDoD/ODC во соработка со USAID/PEP реновираше неколку основни учулишта во општините во Македонија. БАР Е.Ц.Е. го имплементираше овој проект во 3 училишта и договорот е потпишан за:
  • Надзор на работите за реновирање на ОУ "Димче А.Габерот" во Демир Капија
  • Проект за кровна конструкција за ОУ "Димче А.Габерот" во Демир Капија
  • Надзор на работите за реновирање на ОУ "Братство Миѓени" во Сараќино
  • Надзор на работите за реновирање на ОУ "Сами Фрашери" во Пирок

Погледнете ја видео презентацијата од реновираното основно училиште "Димче А.Габерот" во општина Демир Капија, финансиирано од DoD/ODC во соработка со USAID/PEP. Реновирањето ги опфати следните работи:

  • Реновирање на покривот
  • Замена на прозорците
  • Нова електрична инсталација
  • Реновирање на таваните