Вие сте тука:Home > Новости

Новости

Имплементација на работите во училиштето Рајко Жинзифов

001Проектот за реновирање и проширување на училиштето Рајко Жинзифов во Драчево во општина Кисела Вода постигнува видливи резултати.

Прочитај повеќе...

Проект Блаце

BCPБАР Е.Ц.Е. имплементира проект за Техничка подршка за подготовка на тендерско досие за договор за изградба и надзор над изградбата на погранични станици за ветеринарна и фитосанитарна контрола на Граничниот премин Блаце со Grontmij A/S како водечки партнер.

Прочитајте повеќе...

Елаборати за заштита на животната средина

EIAБАР Е.Ц.Е во изминативе неколку години има изработено дваесет Елаборати за заштита на животната средина за изградба и работа на повеќе мали хидроелектрани, најголемиот број од нив лоцирани во западниот дел на Макдонија, а со вкупна инсталирана моќност од приближно 19MW.

Прочитајте повеќе...

Соработка со УСАИД ПМИО

BPSПроектот на УСАИД за меѓуетничка интеграција во образованието е четиригодишна иницијатива наменета за создавање на политичка, социјална и економска клима потребна за Македонија да постигне одржлива интеретничка интеграција во училиштата, во останатите образовни институции, па и во целото општество. Договорот со УСАИД ПМИО е потпишан за:

Прочитајте повеќе...

 

Трета ПСВ конференција

ConferenceВо Скопје на 4 и 5 октомври 2012 година се одржа Третата меѓународна конференција: ПРЕДИЗВИЦИ ВО СЕКТОРОТ ВОДИ во приближувањето кон Европската Унија.

Прочитај повеќе...

SDEWES Конференција

Ohrid_hpСедмата Конференција за Одржлив развој во енeргетиката, водоснабдувањето и животна средина – SDEWES Conference, оваа година беше за прв пат одржана во Охрид, од 1 до 7 Јули.

Прочитај повеќе...