Вие сте тука:Home > Новости

Новости

Свечено отворање во Прилеп

Ceromonija PrilepНа почетокот на учебната година се одржа свечена церемонија во ОУ "Гоце Делчев" во Прилеп со што се одбележа комплетирањето на кинескиот донациски проект за реновирање на училиштето и отворањето на новата учебна година, финансирано од страна на Владата на Народна Република Кина, координирано од IPPR и имплементирано од БАР Е.Ц.Е.

Прочитај повеќе...

УСАИД ПЕП - реконструкција на училиште

BPSПроектот за основно образование (ПЕП) е петгодишна иницијатива наменета за сите државни основни училишта во Македонија. Овој проект е продолжување на тековните проекти финансирани од УСАИД за зајакнување на образованието во Македонија и поддршка на процесот на децентрализација, во периодот кога Македонија се стреми кон влез во Европската Унија. Договорот со УСАИД ПЕП е потпишан за:

Прочитај повеќе...

 

Проект Заедно за европска Македонија

tablaБилатерална соработка за Проектот на владите на Кралството Норвешка и на Република Македонија 2009 влегува во својата завршна фаза со завршена реконструкција на училиштата и имплементацијата на меката компонента, курсевите во тек. Остануваат уште неколку семинари и аналитички дискусииони панели со цел да се сумираат резултати од страна на активните чинители како што се: Министерство за образование и наука, претставници од општините, училиштата и невладините организации.Имплементација на проект со IPPR Кина

IPPR logoПотпишан е Договорот е со China IPPR International Engineering за помош во спроведувањето на донаторскиот проект финансиран од Владата на НР Кина за реконструкција на ОУ "Гоце Делчев" во Прилеп. Проектот ќе трае до Октоври, 2010.

Прочитај повеќе...

 

progeSOFT Македонија

progesoft logo

Почнувајќи од јануари, 2010 БАР Е.Ц.Е. стана овластен progeSOFT Дистрибутер за Македонија. Договорот е потпишан со Лимис д.о.о. од Србија, компанија која е progeSOFT партнер за Србија, Црна Гора, Босна и Херцеговина и Македонија. Повеќе за progeSOFT производите и модулите може да најдете на нашиот веб портал: www.progesoft.mk.

Прочитај повеќе...

Соработка со Агенцијата за државни патишта на РМ

Соработка со Агенцијата за државни патишта во рамките на проектот на Светска Банка за регионални патишта во Македонија. БАР Е.Ц.Е. изработи Извештаи за оценка на влијанието врз животната средина.