Вие сте тука:Home > Новости

Новости

Проект за реконструкција на полициски станици

BPSПроектот за надзор над работите за реконструкција на полициски станици за обезбедување на државната граница е започнат со Конзорциумот АЛАнет Глобал како рамковен договорач со Делегацијата на ЕУ во Скопје. БАР Е.Ц.Е. ја обезбедува потребната експертиза за овој проект со предвидено времетраење од 20 месеци. Главната цел на овој проект е да се обезбеди добра инфраструктура за потребите на полициските станици, посебно за потребите на Граничната полиција, водејќи сметка прописите на ЕУ и најдобрите практики.

Прочитај повеќе...

Проект Заедно за европска Македонија, програма 2010

tablaПочнувајќи од 13 декември Билатерална соработка за Проектот на владите на Кралството Норвешка и на Република Македонија, програма 2010 започна. Реконструкцијата на училиштата е започнато во неколку општини и имплементацијата на меката компонента е исто така започната. За повеќе информации посетете ја веб страната: www.schools.org.mk. БАР Е.Ц.Е. како имплементирачки партнер ги презема сите потребни активности за успешна имплементација на проектот и обезбедување на најдобри можни резултати со расположливите средства.

Прочитај повеќе...

Свечено отворање во Прилеп

Ceromonija PrilepНа почетокот на учебната година се одржа свечена церемонија во ОУ "Гоце Делчев" во Прилеп со што се одбележа комплетирањето на кинескиот донациски проект за реновирање на училиштето и отворањето на новата учебна година, финансирано од страна на Владата на Народна Република Кина, координирано од IPPR и имплементирано од БАР Е.Ц.Е.

Прочитај повеќе...

УСАИД ПЕП - реконструкција на училиште

BPSПроектот за основно образование (ПЕП) е петгодишна иницијатива наменета за сите државни основни училишта во Македонија. Овој проект е продолжување на тековните проекти финансирани од УСАИД за зајакнување на образованието во Македонија и поддршка на процесот на децентрализација, во периодот кога Македонија се стреми кон влез во Европската Унија. Договорот со УСАИД ПЕП е потпишан за:

Прочитај повеќе...

 

Проект Заедно за европска Македонија

tablaБилатерална соработка за Проектот на владите на Кралството Норвешка и на Република Македонија 2009 влегува во својата завршна фаза со завршена реконструкција на училиштата и имплементацијата на меката компонента, курсевите во тек. Остануваат уште неколку семинари и аналитички дискусииони панели со цел да се сумираат резултати од страна на активните чинители како што се: Министерство за образование и наука, претставници од општините, училиштата и невладините организации.Имплементација на проект со IPPR Кина

IPPR logoПотпишан е Договорот е со China IPPR International Engineering за помош во спроведувањето на донаторскиот проект финансиран од Владата на НР Кина за реконструкција на ОУ "Гоце Делчев" во Прилеп. Проектот ќе трае до Октоври, 2010.

Прочитај повеќе...