Вие сте тука:Home > Новости

Новости

Саем IFAT ENTSORGA

energyfromwasteIFAT ENTSORGA е водечки светски саем во областа на Менаџирање со води, отпадни води и цврст отпад, со повеќе од 3.000 излагачи од 54 нации и 125.000 посетители од околу 180 држави. Оваа година беше одржан од 7 до 11 Мај во саемскиот центар Messe International во Минхен.

Прочитај повеќе...

Нова локација на БАР Е.Ц.Е.

LocationПроширувањето на оперативниот профил оди паралелно со соодветна логистичка подршка, во прв ред со обезбедување на современи работни простории. Ова е и причината што БАР Е.Ц.Е. се прошири со нови простории лоцирани во центарот на Скопје.

Прочитај повеќе...

Соработка Народна Република Кина - Република Македонија

Titan_WWTP Македонска делегација составена од претставници на Секретаријатот за европски прашања, Општина Кисела Вода и БАР ЕЦЕ ја посети компанијата ИППР во периодот од 18-25 мај 2012 година. Во оваа прилика беа дискутирани аспектите на кинеската помош за Македонија во рехабилитација и проширување на училишните објекти.  Во атмосфера на взаемно разбирање на одредени потреби, финализирани се техничките детали, а сега следува изработка на Основен проект.

Read more...

 

Основен проект за пречистителна станица за атмосферски и површински отпадни води во Цементарница Усје АД Скопје

Титан_ПСОВ Во декември 2011 година Клиентот Цементарница Усје, на БАР Е.Ц.Е. му ја додели изработката на Основен проект за пречистителна станица за атмосферски и површински отпадни води. Овој проект претставува следна фаза на претходно сработените Физибилити студија и ОВЖС за истата пречистителна станица.

Прочитај повеќе...

 

Физибилити студија и Елаборат за ОВЖС за пречистителна станица за површински и атмосферски отпадни води во ТИТАН – Цементарница УСЈЕ

TitanБАР Е.Ц.Е. изработи Физибилити студија и Елаборат за ОВЖС за пречистителна станица за површински и атмосферски отпадни води во ТИТАН – Цементарница УСЈЕ, Скопје.

Прочитај повеќе...

 

Tetovo Open 2011

Te_open_11БАР Е.Ц.Е. е спонзор на аматерскиот тениски турнир "Tetovo Open 2011" од 2006 година. Годинешниот турнир се одржа од 22 до 25 септември, 2011.

Прочитај повеќе...